Τσίπρας: Δε λέμε για παραδείσους, αλλά για αξιοπρέπεια και προοπτική

Από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, όπου παρευρέθηκε σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας, συνέχισε την επίθεση κατά της κυβέρνησης και δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε -όπως άλλωστε και χθες κατά τη συνέντευξή του στο Σκάι- την ανάγκη στήριξης από τον λαό και συστράτευσης των δυνάμεων "της παραγωγής και της δημιουργίας του τόπου μας". "Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε να σταματήσουμε τον οδυνηρό κατήφορο και να ανοίξουμε νέους δρόμους ελπίδας και προοπτικής" είπε και επανέλαβε ότι "δεν υποσχόμαστε παραδείσους. Υποσχόμαστε όμως αγώνα, πολύ δουλειά, αξιοπρέπεια και προοπτική".

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση θέτοντας το δίλημμα ή της συνέχισης του αδιεξόδου της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης ή το άνοιγμα του δρόμους της πραγματικής, συνολικής και εθνικής ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης και της απασχόλησης, όπως χαρακτηριστικά είπε. "Ή ο τόπος θα συνεχίσει την ίδια αυτοτροφοδοτούμενη πολιτική της καταστροφής ή θα αναζητήσουμε, όλες και όλοι μαζί, τον εναλλακτικό δρόμο της αλλαγής και της διεκδίκησης", πρόσθεσε.

Βάλλοντας προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας τον κατηγόρησε ότι "δεν επιχειρεί να επιβάλει απλώς μία συγκεκριμένη και αποτυχημένη πολιτική, αλλά μια τιμωρητική πολιτική στην Ελλάδα, παραδειγματική για όλη την Ευρώπη".

"Τα νέα, μόνιμα μέτρα λιτότητας που θα επιβληθούν από 01.01.2015, δεν έχουν επιστημονικό ή τεχνοκρατικό ειρμό. Έχουν μόνον πολιτικό στόχο. Να αποδείξουν ότι η χώρα μας πρέπει να μετατραπεί σε μόνιμη βάση σε μια κοινωνία διχασμένη, με μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού στο περιθώριο" επανέλαβε.