Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Παναγιώτης Μελάς

Οι έντονες διαφωνίες που το τελευταίο διάστημα δημιούργησαν έριδες στο εσωτερικό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με αφορμή την επικείμενη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, οδήγησαν τελικά τον Παναγιώτη Μελά σε ανεξαρτητοποίηση.

Ο κ. Μελάς που γνωστοποίησε την πρόθεσή του ανεξαρτητοποιηθεί με επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, είχε διαφοροποιηθεί από την κεντρική επιλογή του προέδρου των ΑΝΕΛ να καταψηφιστεί ο κυβερνητικός υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας προκειμένου να προκληθούν εκλογές και είχε δηλώσει ότι κατά την άποψή του πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Μελάς, εμφανίστηκε να δηλώνει πως θα ψήφιζε για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, διαμηνύοντας ουσιαστικά στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ότι το "όχι" σε όλους δεν αποτελεί για τον ίδιο αυτοσκοπό.

Η διαφοροποίηση αυτή του κ. Μελά, προκάλεσε την αντίδραση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος σε μια δήλωση που σαφώς φωτογράφιζε τον βουλευτή του έκανε λόγο για βρόμικα μαξιλάρια.

Ακολούθησαν εκατέρωθεν αντεγκλήσεις και τελικά η παραίτηση του βουλευτή, το όνομα του οποίου επίσης ακούστηκε τις προηγούμενες ημέρες, στην υπόθεση χρηματισμού βουλευτών. Ο ίδιος έχει καταθέσει μήνυση για το θέμα.

Ο κ. Μελάς, ο οποίος δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα παραμείνει ανεξάρτητος ή θα προσχωρήσει σε κάποια Κοινοβουλευτική Ομάδα, φαίνεται πως με την παραίτησή του αποδεσμεύεται πλήρως από τη γραμμή των ΑΝΕΛ και η θετική του ψήφος στον υποψήφιο Πρόεδρο πρέπει μάλλον να θεωρείται σίγουρη.  

Μετά την παραίτηση Μελά, οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι πια 24, 16 εκ των οποίων σχηματίζουν την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών. Στους ΑΝΕΛ από την άλλη απομένουν πια δώδεκα βουλευτές.