Έρμαιο των εσωκομματικών διαφωνιών το ΠΑΣΟΚ

Το νεφελώδες σκηνικό που τις τελευταίες ημέρες υφίσταται στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, μοιάζει να παίρνει ολοένα μεγαλύτερες διατάσεις, αφού μια ακόμη Νομιαχιακή Επιτροπή του κόμματος διαφοροποιήθηκε από τη Δημοκρατική Παράταξη και κατευθύνεται προς τον πλευρά Παπανδρέου.

Πρόκειται για τη Νομαρχιακή της Σάμου, η οποία ομόφωνα αποφάσισε τη μη συμμετοχή της στις διεργασίες της Δημοκρατικής Παράταξης με το σκεπτικό ότι: Πρώτον, «οι όποιες διεργασίες συντελούνται σήμερα στο κίνημα, ουδεμία απήχηση έχουν στα λαϊκά στρώματα που παραδοσιακά εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ».

Δεύτερον, «αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στον παραγκωνισμό και στην αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ του πραγματικού εκφραστή του κεντροαριστερού χώρου και της δημοκρατικής παράταξης» σημειώνουν τα μέλη της Νομαρχιακής, και τρίτον, «τα πολιτικά τερτίπια της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δεν πείθουν και οδηγούν ένα ιστορικό χώρο στον όλεθρο της ανυπαρξίας».

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Σάμου απαιτεί «πολιτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ώστε να μπορέσει να εκφρασθεί η βάση και να αποφασίσει για όλα όσα αφορούν τον αρχηγό ,τις πολιτικές, την οργάνωση και την προοπτική του κινήματος. Συνέδριο ΠΑΣΟΚ χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ηγεμονισμούς. Η πορεία του κινήματος και του δημοκρατικού χώρου στο μέλλον δεν μπορεί να είναι απόφαση των ολίγων αλλά απόφαση όλων μας».

Υπενθυμίζεται ότι στελέχη της Χ. Τρικούπη έχουν εκφράζει ανοικτά την αντίθεσή τους απέναντι στα στελέχη που δεν ακολουθούν τη γραμμή Βενιζέλου κι έχουν επιτεθεί στον Γιώργο Παπανδρέου κατηγορώντας τον ευθέως για προσπάθειες διάλυσης του κινήματος.