Ανδριανός: Αυτονόητη υποχρέωσή μου η τήρηση της νομιμότητας

Συνεχίζεται από το υφυπουργείο Αθλητισμού η επιχείρηση εκκαθάρισης στο θέμα λειτουργίας των αθλητικών ομοσπονδιών που δεν έχουν ενεργή αγωνιστική παρουσία.

Μετά τις ανακλήσεις των ειδικών αθλητικών αναγνωρίσεων των ομοσπονδιών ράγκμπι και του χόκεϊ, σήμερα ανακλήθηκε η αναγνώριση και της ομοσπονδίας μπέιζμπολ, αφού τα 34 σωματεία μέλη της δεν είχαν αθλητική δραστηριότητα τουλάχιστον τα έτη 2012 και 2013.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, για την ομοσπονδία χόκεϊ, δήλωσε:

"Η απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας είναι αυτονόητη υποχρέωσή μου, όπως και κάθε δημόσιου λειτουργού. Από την στιγμή που περιήλθαν σε γνώση μου καταγγελίες που αφορούσαν την Ομοσπονδία Χόκεϊ, με εντολή μου ξεκίνησε ενδελεχής έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία και συνεχίζεται. Τα στοιχεία της θα αποσταλούν στη Δικαιοσύνη και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης".

Και πρόσθεσε ο κ. Ανδριανός: "Σε κάθε περίπτωση, ήδη διαπιστώθηκε αρμοδίως ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ειδική αθλητική αναγνώριση της Ομοσπονδίας από την ΓΓΑ, καθώς τα ενεργά της σωματεία είναι λιγότερα από τον ελάχιστο κατά νόμο προβλεπόμενο αριθμό. Γι΄ αυτό και προέβην στην ανάκληση της αθλητικής αναγνώρισης της Ομοσπονδίας, κατ΄ εφαρμογή του νόμου, καθώς και στην απόρριψη και ανάκληση αιτημάτων αθλητών για την εγγραφή τους στον ειδικό πίνακα διακρίσεων της ΓΓΑ, μολονότι βεβαίως τα παιδιά είναι τα τελευταία που φταίνε σ' αυτή την υπόθεση".