Σκουρλέτης: Είχαμε ενημερωθεί για την απόπειρα δωροδοκίας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, επιβεβαίωσε σήμερα τις καταγγελίες Καμμένου, σύμφωνα με τις οποίες, ο ίδιος είχε ενημερώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτή του κόμματός του.

O κ. Σκουρλέτης σημείωσε ωστόσο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, ότι από την πλευρά του Πάνου Καμμένου δεν δόθηκαν περαιτέρω εξηγήσεις και λεπτομέρειες για την υπόθεση "καθώς είναι αντικείμενο της δικαστικής έρευνας".

"Ο κ. Καμμένος πήρε τηλέφωνο και μίλησε στον κ. Παππά για απόπειρα δωροδοκίας, χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για ονόματα. Από την πλευρά του ο κ. Παππάς, λοιπόν, όπως και ο κ. Εισαγγελέας έλαβε γνώση από τον κ. Καμμένο ότι υπάρχει μια περίπτωση δωροδοκίας αλλά δεν έχει ακριβή στοιχεία. Τι θα μπορούσε να είχε πει ο κ. Παππάς σε αυτή την περίπτωση; Εγώ δεν ξέρω πώς γίνονται οι δωροδοκίες, η ΝΔ ως παράταξη μπορεί να έχει το "know how" για το πώς γίνονται οι δωροδοκίες. [...] Η Δικαιοσύνη οφείλει να ερευνά, όπως πολύ σωστά έκανε. Και θα δούμε αν είναι σοβαρή ή όχι".

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: "Όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία ακούμε ότι αποτελούν εμπόδιο στη συνεννόηση μεταξύ τρόικας και ελληνικής πλευράς, ασφαλιστικό, ομαδικές απολύσεις, μειώσεις στο Δημόσιο, ΦΠΑ, τα ακούτε για πρώτη φορά; Πόσους μήνες δεν τα έχουμε ακούσει;

Άρα, λοιπόν, η μεν τρόικα ακολουθεί με έναν ψυχρό τρόπο την εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση, το οποίο το είχε υπερασπιστεί, δεν έχει αμφισβητήσει τη λογική του, τον πυρήνα της πολιτικής του. Έχει βγει στην Ευρώπη και μαζί με την κ. Μέρκελ ο κ. Σαμαράς είναι οι μεγαλύτεροι υπερασπιστές των ακραίων μνημονιακών πολιτικών και τώρα βλέπει ξαφνικά ότι αυτή η στρατηγική δεν αποδίδει.

Εκλιπαρεί για την επιείκεια, αλλά η επιείκεια δεν έρχεται και συνθλίβεται ανάμεσα στις δεσμεύσεις της, στα πιστεύω της, στην ιδεολογία της και την πολιτική της που είναι το μνημόνιο και από την άλλη στην πραγματικότητα και την κοινωνική κατακραυγή.

Αυτές είναι οι μυλόπετρες που συνθλίβουν σήμερα την κυβέρνηση. Ότι εάν θέλεις πράγματι να πας σε μία άλλη εποχή, αν θες να φύγεις από το μνημόνιο, πρέπει να διαθέτεις σχέδιο. Δεν μπορείς να ξεκινάς και να λες ότι το χρέος είναι βιώσιμο, διότι τότε δεν υπάρχει αντικείμενο διαπραγμάτευσης".