Το θέμα των εξοπλιστικών επαναφέρει η Μ. Χρυσοβελώνη

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, αναφορικά με υποθέσεις στρατιωτικών εξοπλισμών και τις σχετικές με αυτούς ερωτήσεις που από το 2007 κι έπειτα έχουν κατατεθεί στη Βουλή, κατέθεσε η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Την υπόθεση των εξοπλισμών αυτών η κ. Χρυσοβελώνη, συνδέει με αυτή των Super Puma, μέσω της αγοράς των οποίων, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, φέρεται να κέρδισε τεράστια χρηματικά ποσά.

"Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ανατροπή» στις 24-11-2014 όπου συμμετείχα μαζί με τον βουλευτή της ΝΔ (άλλοτε ΛΑΟΣ) κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ο δημοσιογράφος Γ. Πρετεντέρης έθεσε και το ζήτημα Μέσων Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Ερωτήσεων, Επικαίρων Ερωτήσεων – Επερωτήσεων κτλ) που κατέθεσε στη Βουλή ο ΛΑΟΣ την περίοδο 2007 – 2012 και αφορούσαν στρατιωτικούς εξοπλισμούς" αναφέρει η βουλευτής στην ερώτησή της και συμπληρώνει: "απαντώντας επικαλέσθηκα, τελείως ενδεικτικά, την περίπτωση της προμήθειας βλημάτων των 120 mm για τα άρματα LEOPARD, υπενθυμίζοντας τις Ερωτήσεις 1554/6-11-2007 , 7472/28-2-2008, 10874/1-6-2010 που κατέθεσαν τότε βουλευτές του ΛΑΟΣ για το θέμα αυτό, μεταξύ εκείνων και ο κ. Γεωργιάδης, για να επισημάνω το ειδικό και επαναλαμβανόμενο ενδιαφέρον του εν λόγω κόμματος για συγκεκριμένες προμήθειες του ΥΠΕΘΑ. Ο κ. Γεωργιάδης χωρίς φυσικά να αρνηθεί την ύπαρξη των εν λόγω ερωτήσεων, ισχυρίσθηκε πως «οι ίδιες γίνονταν κι από βουλευτές άλλων κομμάτων» και πως το ενδιαφέρον που υπήρχε τότε στη Βουλή ήταν γενικό και διακομματικό".

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ζητάει να ενημερωθεί από το αρμόδιο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ποιοι βουλευτές ανεξαρτήτως κόμματος απηύθυναν την περίοδο 2007 – 2012 προς το ΥΠΕΘΑ Ερωτήσεις, Επίκαιρες Ερωτήσεις – Επερωτήσεις κτλ. σχετικά και με την προμήθεια βλημάτων των 120 mm για τα άρματα LEOPARD και επιπλεόν αιτείται την διαβίβαση στη Βουλή, πλήρους πίνακα με τους αριθμούς των ερωτήσεων, τις ημερομηνίες κατάθεσης τους και ονόματα των υπογραφόντων βουλευτών ανά Ερώτηση.