Άγριος καυγάς Γεωργιάδη – Παπαδάκη στον “αέρα”

Μια διαφωνία μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη, στην τηλεοπτική εκπομπή του δεύτερου στον Αντ1 κατέληξε σε άγριο καυγά.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στους Ανεξάρτητους Έλληνες, χαρακτηρίζοντάς τους "γελοίο κόμμα", με αφορμή τις καταγγελίες περί απόπειρας χρηματισμού της βουλευτή Σταυρούλας Ξουλίδου για να ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Η αποστροφή του πρώην υπουργού, ο οποίος είπε συγκεκριμένα "είναι μία γελοία ιστορία, ανάλογη της γελοιότητας αυτού του κόμματος, το οποίο έχει μπει στη Βουλή όχι για να προασπίζει πολιτικές θέσεις, αλλά για να φέρνει στην ελληνική πολιτική σκηνή την έννοια του γελοίου σε ανώτατα επίπεδα, που δεν είχαμε φανταστεί ότι μπορούσαν να υπάρχουν", προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Παπαδάκη ο οποίος αντέτεινε πως ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης χαρακτήρισε την προσέγγιση Γεωργιάδη "απαράδεκτη και χυδαία". "Βγήκατε πρωί-πρωί και λέτε σε ένα κόμμα ότι είναι γελοίο;", διερωτήθηκε ο Γιώργος Παπαδάκης, προκαλώντας τον εκνευρισμό του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος τον αποκάλεσε Στάλιν.

"Θα μου απαγορεύσετε να έχω πολιτική άποψη; Τι είστε, Στάλιν;" τον διέκοψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας την έκκρηξη του δημοσιογράφου, ο οποίος απάντησε: "Έλα, πήγαινε στο καλό. Κάθε φορά δεν θα κάνεις χαρακτηρισμό. Άκουσες; Σ' εμένα δεν θα μιλάς έτσι. Κοίταξε να δεις, σ' εμένα δεν θα μιλάς έτσι. Πάρ' το πίσω. Άκουσες τι σού 'πα; Ζήτησέ μου συγγνώμη. Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Γελοίος είσαι και φαίνεσαι. Αν εγώ είμαι Στάλιν, εσύ είσαι γελοίος".

"Ένα ερωτηματικό έβαλα κ. Παπαδάκη, μην εκνευρίζεστε", απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης πριν τον διακόψει εκ νέου ο Γιώργος Παπαδάκης για να την ρωτήσει: "με ερωτηματικό λοιπόν κι εγώ: κύριε, γελοίος είστε που με αποκαλέσατε Στάλιν;". Ο Γιώργος Παπαδάκης απαίτησε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος μια συγγνώμη, την οποία δεν πήρε ποτέ, αφού ο Άδωνις Γεωργιάδης διπλωματικά του απάντησε: "αν σας έλεγα Στάλιν, θα σας ζητούσα (σ.σ. συγγνώμη)".