Θεοδωράκης: “Ντροπή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να μη συμφωνούν στο ελάχιστο”

"Είναι ντροπή που δεν μπορούν τα δύο κόμματα εξουσίας να έχουν την ελάχιστη συμφωνία" ανέφερε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και κυρίως τις απόσταση που υπάρχει μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών σε κομβικής σημασίας ζητήματα.

"Στα 3 - 4 θεμελιώδη σημεία θα έπρεπε να υπάρχει μια συμπόρευση της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ", είπε ο κ. Θεοδωράκης και συμπλήρωσε σχετικά με το χρέος: "η υπόθεση του χρέους, είναι πολύ μεγάλη για το μπόι της σημερινής κυβέρνησης, θα είναι πολύ μεγάλη και για το μπόι της επόμενης".

"Πιστεύει κανείς ότι αν αλλάξουμε το 30% δεξιά που έχουμε τώρα με ένα 30% αριστερά και πάει και κάνει τα γλυκά μάτια στη Μέρκελ ή στους τροϊκανούς ή στο ΔΝΤ θα που ότι θα σας χαρίσουμε μέρος του χρέους;" διερωτήθηκε.

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε παράλληλα ότι οι εταίροι μας δεν θα κάνουν υποχωρήσεις, υποστηρίζοντας ότι έστειλαν σαφές μήνυμα τόσο στην τωρινή όσο και στην επόμενη κυβέρνηση. "Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν τακτική σε σχέση με το χρέος" ανέφερε χαρακτηριστικά.