Μπακογιάννη: Τώρα εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Να ξεκινήσουν αμέσως -πριν ακόμη κι από τα Χριστούγεννα- οι διαδικασίες για την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατία, προτείνει η Ντόρα Μπακογιάννη.

"Δεν είμαστε στο παρά πέντε. Είμαστε στο και πέντε" σημείωσε η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για πρόωρη έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα fm η κ. Μπακογιάννη πρότεινε "να μην κλείσει η Βουλή μέσα στα Χριστούγεννα, και ξεκινήσει τώρα η διαδικασία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας".

"Οι ξένοι βλέπουν Ελλάδα. Δεν βλέπουν τον Α τον Β τον Γ. Οπως εμείς τους βλέπουμε και λέμε οι ξένοι. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Έχουμε κρίση βαθιά πολιτική. Όχι οικονομική. Οφείλουμε να κερδίσουμε τον σεβασμό των πολιτών με υπευθυνότητα και αλήθεια και από εκεί και πέρα ο λαός είναι ο κριτής όλων μας' πρόσθεσε η γαλάζια βουλευτής.

Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση που έχει υποστηρίξει τον τελευταίο καιρό μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις για "μίνιμουμ εθνική συνεννόηση στα βασικά", καθώς όπως τόνισε "δεν αξίζει στον ελληνικό λαό αυτή η εικόνα".

Αναφερόμενη στις επαφές του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο με ξένα funds η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για "ψυχρολουσία" του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι "να μπορέσει να κρατικοποιήσει αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βάλει άλλους τρεις ΕΝΦΙΑ".