” Δεν πρόκειται να δεχθούμε εξάμηνη παράταση του Μνημονίου”

Στη διαφωνία γύρω από τα δημοσιονομικά με την τρόικα και τη στάση που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας αναφέρθηκε το μέλος της επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας.

"Έχουμε αρκετές συγκλίσεις σε πολλά θέματα, έχουμε όμως και μια μεγάλη διαφωνία, ένα μεγάλο αγκάθι όσον αφορά τα δημοσιονομικά", υπογράμμισε μιλώντας στον "Αθήνα 9,84" και τόνισε ότι "η τρόικα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί της, διότι τις δύο προηγούμενες χρονιές δικαιωθήκαμε στον προϋπολογισμό. Γιατί να μην δικαιωθούμε και τρίτη; Τους λέμε "κάνετε λάθος για τρίτη φορά", γιατί να μην το πούμε;».

Ο κ. Πρωτόπαπας ανέφερε επίσης ότι είναι αργά για χαλάρωση των υπάρχοντων στόχων καθώς "η συζήτηση για το χρέος που θα αλλάξει τους στόχους είναι μέσα στο πλαίσιο της συνέχισης της διαπραγμάτευσης". Ο ίδιος διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα κοπούν συντάξεις.

"Δεν θα κόψουμε συντάξεις, πρώτον γιατί δεν πρέπει και δεύτερον γιατί δεν χρειάζεται", είπε ο κ. Πρωτόπαπας.

Σε ότι αφορά την επόμενη μέρα και για το εάν η διαπραγμάτευση θα κλείσει μέχρι τα τέλη του χρόνου το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε αισιόδοξος και απέκλεισε κάθε πιθανότητα παράτασης του Μνημονίου για έξι μήνες.

"Παράταση του μνημονίου, με την πολιτική έννοια, δεν δεχόμαστε. Δηλαδή, αυτό που ακούστηκε για έξι μήνες κ.λπ., δεν το δεχόμαστε, είναι σαφές. Δεν συμφωνούμε. Εμείς δεν δεχθήκαμε ποτέ ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό", σημείωσε.