Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες Ξουλίδου

Να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ανασυρθεί από το αρχείο η έρευνα που αφορούσε δημόσιες καταγγελίες για παρασκηνιακές κινήσεις προς εξαγορά βουλευτών, ενόψει της επικείμενης προεδρικής εκλογής ζητεί από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη. Την παρέμβαση προκάλεσαν οι χθεσινές καταγγελίες της Βουλευτού του κόμματος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) κ. Σ. Ξουλίδου ότι επιχείρησαν να την δωροδοκήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ο οποίος διενήργησε την σχετική έρευνα την έβαλε στο αρχείο καθώς από την εξέταση δεκάδων πολιτικών μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος αλλά και άλλων μαρτύρων, δεν προέκυψε τίποτα, ούτε απλή ένδειξη.

Συγκεκριμένα στην εισαγγελική παραγγελία αναφέρεται:

Προς
Τη Διευθύνουσα την Εισαγγελία
Εφετών Αθηνών
------------------------------
Με αφορμή καταγγελία της Βουλευτού του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) κ. Σ. ΞΟΥΛΙΔΟΥ, τις βραδυνές ώρες της 25ης Νοεμβρίου 2014 στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY, περί απόπειρας δωροδοκίας της, την οποία (καταγγελία) επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της ίδιας ως άνω εκπομπής και ο Αρχηγός του ανωτέρω κόμματος κ. Π. Καμμένος, παρακαλούμε, να εξετάσετε εάν συντρέχει περίπτωση ανάσυρσης εκ του αρχείου της δικογραφίας, που σχηματίσθηκε με την 4265/13-10-2014 παραγγελία μας και επανεξέτασης της υπόθεσης, κατ΄άρθρο 43 παρ. 5 Κ.Ποιν.Δ., ενημερώνοντάς μας σχετικά. Συνημμένα σας διαβιβάζουμε και σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου.