Στη Βουλή η τροπολογία για τη δημοσιοποίηση στοιχείων εγκληματιών

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η δημοσιοποίηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και στις περιπτώσεις εγκλημάτων, των οποίων ο δράστης κρίνεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα ιδιαίτερα επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και διαφεύγει την σύλληψη ή είναι αγνώστου διαμονής.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία, το οποίο εισάγεται απόψε στην Ολομέλεια και αναμένεται την Τετάρτη να ψηφιστεί.

Η εισηγητική έκθεση αναφέρει ότι η επίμαχη τροπολογία “κρίνεται αναγκαία για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση εγκλημάτων που τελούνται από ιδιαίτερα επικίνδυνους δράστες, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης ή είναι αγνώστου διαμονής και επιβάλλεται η ενημέρωση του κοινού για την προστασία του και την παροχή πληροφοριών για την σύλληψή τους”.

Σύμφωνα με την τροπολογία, θα επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων της ταυτότητας του δράστη, όπως γίνεται και στις περιπτώσεις για τα αδικήματα της τρομοκρατίας, της γενετήσιας ελευθερίας και του οργανωμένου εγκλήματος.