Οδεύει προς ΣΥΡΙΖΑ η Θεοδώρα Τζάκρη

Προς συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως οδεύει η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, όπως προκύπτει από δηλώσεις της μετά το τέλος συνάντησης που είχε σήμερα στη Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα.

"Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σήμερα ενώπιον ενός κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού αδιεξόδου, το οποίο κάθε μέρα που περνάει επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. Είναι υποχρέωση κάθε προοδευτικού βουλευτή να συμβάλει με τις δυνάμεις του στην άρση αυτού του αδιεξόδου”, τόνισε η κ. Τζάκρη, και πρόσθεσε: “Στη συνάντησή μου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα συντάχθηκα ανεπιφύλακτα υπέρ της ανατροπής σε όλα τα επίπεδα που επιδιώκει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση. Γι’ αυτό τάσσομαι υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες με σκοπό την δημιουργία μιας νέας, ισχυρής, προοδευτικής κυβέρνησης, καθώς η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η παρούσα Κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύση στα αδιέξοδα της χώρας”.

“Θεωρώ λοιπόν πατριωτικό καθήκον μου την ενίσχυση του προοδευτικού χώρου με σκοπό μια ευρεία, πλειοψηφική και αυτοδύναμη νίκη", κατέληξε η ανεξάρτητη βουλευτής.

Έτσι, η Θεοδώρα Τζάκρη αποτελεί την πρώτη συμμαχία που καταφέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της στρατηγικής για τη δημιουργία ευρύτερων συμμαχιών, με διττό στόχο: Αρχικά την αποτροπή συγκέντρωσης των απαιτούμενων 180 βουλευτών που επιχειρεί η κυβέρνηση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, και εν συνεχεία την εξασφάλιση της αυτοδυναμίας όταν ανακοινωθεί η προσφυγή στις κάλπες. Ωστόσο, η συμφωνία με τη βουλευτή Πέλλας δεν συνεπάγεται αυτομάτως και τη συμμετοχή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αν και η φράση της κ. Τζάκρη "θεωρώ πατριωτικό καθήκον μου την ενίσχυση του προοδευτικού χώρου με σκοπό μια ευρεία, πλειοψηφική και αυτοδύναμη νίκη" προϊδεάζει αρκετούς για συμφωνία και για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγες μέρες είχε συνάντηση και με την επίσης ανεξάρτητη βουλευτή Χρυσούλα Γιαταγάνα, προερχόμενη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, στο πλαίσιο των επαφών του εν όψει της προεδρικής εκλογής.