Τασούλας: Είμαστε στο παραπέντε της εξόδου από την κρίση

Στη δύσκολη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα και στις διακυμάνσεις της, αναφέρθηκε από τις Σέρρες, ο υπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Τασούλας, που παρέστη ως επίτιμος καλεσμένος, σε κομματική εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ίδρυσης της Ν.Δ., που πραγματοποίησε η τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας σε ξενοδοχείο της πόλης.

"Όλα εξαρτώνται από μας. Είμαστε στο παραπέντε της εξόδου από την κρίση γι' αυτό βλέπεται η διαπραγμάτευση είναι τόσο δύσκολη και έχει όλες αυτές τις διακυμάνσεις. Είναι η τελευταία επιθεώρηση της χώρας μας από τους δανειστές, είναι δύσκολη, είναι ωστόσο η τελευταία και μετά από αυτή, τα πράγματα γίνονται απλούστερα και αναλαμβάνουμε περισσότερο από ποτέ τις τύχες μας στα χέρια μας" δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού στους δημοσιογράφους, ενώ χαρακτήρισε την Νέα Δημοκρατία "ως το πιο υπεύθυνο και πατριωτικό κόμμα".

"Η Νέα Δημοκρατία είναι ο πιο υπεύθυνο, το πιο πατριωτικό, άρα και το πιο ευρωπαϊκό και σύγχρονο κόμμα. Επωμίστηκε τεράστιες ευθύνες πριν δυο χρόνια, αγνόησε το πολιτικό κόστος, με σημαντικό κόστος για την ίδια, πρόσκαιρο . Αυτό το κόστος δε μας φοβίζει, το αναλάβαμε γιατί ξέραμε ότι έπρεπε η χώρα να μείνει όρθια. Από δω και πέρα είναι στο χέρι μας να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα που χρειάζεται η χώρα, που ζητά ο ελληνικός λαός και που κυρίως αυτή η σταθερότητα δε θα τινάξει στον αέρα όσες θυσίες έκανε ο λαός τα τελευταία τέσσερα χρόνια" σημείωσε ο κ. Τασούλας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, στην οποία παραβρέθηκαν οι βουλευτές του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας του νομού Σερρών, ο πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής και πλήθος πολιτικών στελεχών του κόμματος, ο υπουργός Πολιτισμού είπε:

"Πέρασαν 40 χρόνια από τότε που ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Καραμανλής , απέτρεψε μία φοβερή εθνική κρίση , σήμερα μετά από σαράντα χρόνια, η Ν.Δ. με τις θυσίες του λαού αποτρέπει μία άλλη εθνική κρίση , την χειρότερη οικονομική περιπέτεια την οποία πέρασε η πατρίδα μας μεταπολεμικά . Είναι σαράντα χρόνια ευθύνης, προσφοράς ,που εμείς σήμερα που επωμιζόμαστε να συνεχίσουμε αυτή την πορεία, οφείλουμε να τη συνεχίσουμε με την ίδια και καλύτερη επιτυχία".