Κωνσταντινόπουλος: Δεν κάνουμε τους τζάμπα μάγκες με τα εργασιακά

Στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, από τις Σέρρες όπου βρίσκεται προκειμένου να παραστεί το βράδυ στην έναρξη της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

“Εμείς κάνουμε μία διαπραγμάτευση. Δεν πρόκειται να δεχθούμε μειώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, όχι για να κάνουμε τους τζάμπα μάγκες, αλλά γιατί το έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης, και πρόσθεσε: “Το 2010 ψηφίσαμε ένα συγκεκριμένο νόμο, έγιναν οι αναλογιστικές μελέτες και έδωσαν συγχαρητήρια σε μας και την Ιταλία ότι τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Ο νόμος αυτός υλοποιείται από 01.01.2015. Δεν μπορούμε ένα νόμο, που πριν ακόμη αρχίσει να υλοποιείται να τον αλλάξουμε, έχουμε μία δέσμευση και είναι δέσμευση και των εταίρων, σε έναν κόσμο που έχει περάσει δύσκολα”.

Όπως επεσήμανε ο, η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί στα εξής θέματα: “Στο ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό γιατί δύο φορές πέσανε έξω, στο ότι η χώρα μπαίνει σε μία νέα φάση, το οποίο το λένε αυτοί οι ίδιοι, υπάρχει μία καλύτερη ψυχολογία. Πρέπει να μιλήσουμε για πιστοληπτική γραμμή και για τα επιτόκια και κυρίως πρέπει να μιλήσουμε για τη ρύθμιση του χρέους. Αν θέλουμε αυτή η χώρα να φύγει από αυτή την κρίση, από αυτό το αδιέξοδο, αν θέλουν να τιμήσουν τις θυσίες των πολιτών είναι η ώρα να γίνει διαπραγμάτευση με σεβασμό”

Εμφανίστηκε ακόμα σίγουρος ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί μέχρι τέλους και θα πείσει τους δανειστές, ενώ αναφορικά με τις υποσχόμενες 100 δόσεις για χρέη στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, ο υφυπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι “δεν υπάρχει περίπτωση το προβλεπόμενο μέτρο να γυρίσει πίσω”.