Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βενιζέλου-Σημίτη

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Εξερχόμενος από το γραφείο του κ. Σημίτη στη Βουλή, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που διήρκησε μία ώρα, σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ήταν μια καλή και ουσιαστική συζήτηση για όλα τα θέματα, τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, την οικονομία και τα διεθνή θέματα.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, οι δύο άντρες συζήτησαν τα κύρια θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και ιδίως τις μελλοντικές εξελίξεις στην οικονομία και τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές της χώρες. 

Επίσης, όπως αναφέρεται στο δελτίο, "όσον αφορά τη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, συμφώνησαν ότι η Δημοκρατική Παράταξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα". Επιπλέον, ο κ. Σημίτης "επισήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί εντατικά η προσπάθεια συνεργασίας με όλες τις κινήσεις και τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη δημιουργία του αναγκαίου ισχυρού πόλου για την πολιτική σταθερότητα και το μέλλον της χώρας".

Υπενθυμίζεται ότι χθες διατυπώθηκαν διαφωνίες και ενστάσεις κατά τη δίωρη συνάντηση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, κάτι που δείχνει ότι το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει.

Οι δύο άντρες συζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και εθνικά ζητήματα, ενώ βάση δόθηκε στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.