“Θα αναγκαστούμε να ψηφίσουμε πράγματα που δεν μας αρέσουν”

Το χάσμα που υπάρχει μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης φάνηκε ξεκάθαρα από τα όσα ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ουσιαστικά προανήγγειλε νέα σκληρά μέτρα.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι "θα αναγκαστούμε να ψηφίσουμε πράγματα που δεν μας αρέσουν", δίνοντας έτσι το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση από δω και πέρα ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για ιστορική ευθύνη για όποιον δεν ψηφίσει.

"Όποιος δεν ψηφίσει θα αναλάβει την ιστορική ευθύνη της ρήξης με τους δανειστές", τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Λίγο μετά ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε και σε πρωινή εκπομπή του Ant1, όπου και ανέφερε ότι τη μείωση συντάξεων δεν πρόκειται να τη δεχτεί η κυβέρνηση. Ανέφερε ωστόσο ότι η μείωση των συντάξεων όλων των ταμείων από 1/1/2015 είναι κάτι που το ζητεί η τρόικα.   

Σε παρέμβασή του στον ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η διαπραγμάτευση είναι εν εξελίξει, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων από την πρώτη του έτους, παρά τις απαιτήσεις της τρόικας.

«Θα κλείσουμε τη συμφωνία με την τρόικα, αλλά όχι κάθε είδους συμφωνία» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι «στις δεδομένες συνθήκες οι δανειστές της χώρας έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι».