Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης

Οικονομολόγος με σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα κυρίως στα χρηματοοικονομικά είναι ο νέος βουλευτής της ΝΔ, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης ο οποίος έλαβε τη θέση του Ανδρέα Ψυχάρη.

Ο κ. Μωραϊτάκης εισήλθε το 1966 στο Οικονομικό Τμήμα της ΑΣΟΕΕ. Μέχρι το 1972 ήταν στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας στο υποκατάστημα Παγκρατίου και αργότερα σαν συνεργαζόμενος με την Booz Allen στην Διεύθυνση Οργάνωσης. Από την ΑΣΟΕΕ αποφοίτησε το 1971 και το 1973 απέκτησε μεταπτυχιακό στην Διοικητική των Επιχειρήσεων από το Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ.

Στη συνέχεια εργάστηκε στην ΒΙΟΧΑΛΚΟ και Μanuli Hellas Καλώδια (νυν Nexans) ως διευθυντής εξαγωγών και σύμβουλος εξαγωγών σε επιχειρήσεις ηλεκτρολογικών και τηλεπικοινωνιακών ειδών.

Το 1977 εργάστηκε ως ελεγκτής στην διεθνή ελεγκτική και συμβουλευτική εταιρεία Arthur Andersen μετά από επιτυχή εκπαίδευση στο Ειδικό Εκπαιδευτικό κέντρο στο Παρίσι.

Το 1978 εργάστηκε ως εντεταλμένος σύμβουλος στον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποιήσεως (ΕΛΟΤ), όπου και παρέμεινε μέχρι το 1981. Στη συνέχεια εργάστηκε ως οικονομικός-επενδυτικός σύμβουλος και Assistant Vice President στη διεθνή επενδυτική τράπεζα Merrill Lynch στην Αθήνα και στο Monte –Carlo αλλά πιστοποιημένος με εξετάσεις σε όλα τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας.

Από το 1985 έως το 1991 συνεργάστηκε στα ξένα χρηματιστήρια με την Drexel Burnham Lambert και ταυτόχρονα δραστηριοποιήθηκε σε Κτηματικές Συναλλαγές.

Το 1989 ίδρυσε την Nuntius Διεθνές Χρηματοοικονομικό Κέντρο, εταιρεία αστική μη κερδοσκοπική.

Από το 1991 είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Χρηματιστηριακής Εταιρείας Νuntius και δραστηριοποιείται στις χρηματιστηριακές συναλλαγές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Παράλληλα και μέχρι το 1999 ήταν βασικός μέτοχος της πληροφορικής εταιρείας Origin, η οποία σχεδίασε και υλοποίησε πρόγραμμα μετάδοσης χρηματιστηριακών πληροφοριών χαμηλού κόστους με κεραία και internet.

Από το 2004 ( με μικρή διακοπή ολίγων μηνών) είναι αιρετός τρεις φορές Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, ενώ διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, της ΕΧΑΕ, του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών, του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Παραγώγων και παλαιότερα αιρετός Ειδικός Γραμματέας του Συνδέσμου Πτυχιούχων ΑΣΟΕΕ.