Τσίπρας: Η τοξικοεξάρτηση δεν είναι ανίατη ασθένεια

Κοινότητα που αποτελεί έμπνευση και δίνει όραμα και αγώνα ζωής σε συνανθρώπους μας, νέα παιδιά που παλεύουν, αγωνίζονται για να ξανακερδίσουν την αξιοπρέπειά τους, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την κοινότητα "18 Άνω" κατά την σημερινή επίσκεψή του στο σχολείο της μονάδας.

Η τοξικοεξάρτηση δεν αποτελεί ανίατη ασθένεια και οι τοξικοεξαρτημένοι δεν είναι άτομα με ειδικές ανάγκες, είπε ο κ. Τσίπρας, και πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη τη στήριξη της πολιτείας, προκειμένου να επανενταχθούν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η εκπαιδευτική διαδικασία που τους παρέχεται είναι το χρήσιμο εκείνο εργαλείο για την επανασύνδεση, είναι το εργαλείο για την ένταξή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι και για την πρόληψη της υποτροπής. Χαρακτήρισε "ντροπή για τη χώρα μας, για τον πολιτισμό μας, να μην βρίσκονται ελάχιστα κονδύλια, όπως αυτό των 6.000 ευρώ το χρόνο και να είναι, ακόμα και σήμερα, κλειστό το σχολείο για τους θεραπευόμενους της κοινότητας".

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι αυτή η ντροπή είναι ενδεικτική της αντίληψης που επικρατεί στη σημερινή κυβέρνηση για το πώς οι συνάνθρωποί μας, οι συμπολίτες μας που βρίσκονται στο περιθώριο, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία και εξέφρασε την ελπίδα και την ευχή να λυθεί άμεσα το πρόβλημα αυτό.