Πέρασε ο χρόνος! -Σαμαράς: “Σε ένα χρόνο δωρεάν Wi-Fi σε όλη την Ελλάδα”

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, για δωρεάν Wi-Fi σε όλη την Ελλάδα εντός ενός χρόνου – δηλαδή... σήμερα.

Βέβαια, όπως όλοι ξέρουμε, πρόκειται για μία εξαγγελία που δεν υλοποιήθηκε – αν και πρόσφατα ανακοινώθηκε η λίστα των 304 δήμων της χώρας στους οποίους θα τοποθετηθούν στα μέσα του 2015 τα πρώτα hotspots, που θα μπορούν να εξυπηρετούν περίπου 40 με 50 χρήστες το καθένα.

Διαβάστε: Οι 304 δήμοι της Ελλάδας που θα παρέχουν δωρεάν Wifi Ίντερνετ

Και όλα αυτά τη στιγμή που η αύξηση των δωρεάν δημόσιων σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο ανά τον κόσμο είναι εκρηκτική: Σύμφωνα με τα στοιχεία, σήμερα στη Γη υπάρχει ένα τέτοιο σημείο ανά 150 ανθρώπους, ενώ έως το 2018, η αναλογία θα έχει πέσει σε ένα σημείο ανά 20 μόνο ανθρώπους.

Η Γαλλία, σύμφωνα με το BBC, ανακηρύσσεται παγκόσμια πρωταθλήτρια του ελεύθερου Wi-Fi, έχοντας τα περισσότερα σημεία πρόσβασης από κάθε άλλη χώρα, ενώ ακολουθούν ΗΠΑ και Βρετανία. Όμως έως το 2018, αναμένεται ότι την πρωτοκαθεδρία θα έχει η Κίνα, αφήνοντας τη Γαλλία στη δεύτερη θέση. Ήδη η Κίνα έχει πενταπλάσια εμπορικά (όχι δημόσια) σημεία πρόσβασης Wi-Fi από κάθε άλλη χώρα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το Wi-Fi θα είναι διαθέσιμο στο 60% των αεροπλάνων και στο 11% των τρένων έως το 2018, έναντι ποσοστών 16% και 3% αντίστοιχα σήμερα.