Γρηγοράκος: Ο Βενιζέλος πήρε ένα νεκρό κόμμα, πάει να το αναστήσει

Κατά της αλλαγής αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε δημοσιογράφους από τα Ιωάννινα.

“Αν το συνέδριο αποφασίσει για άλλον αρχηγό θα πάει σε άλλον. Προσωπική άποψη; Όχι, γιατί είμαι προσωπικός φίλος του Βενιζέλου και τον θαυμάζω”, ανέφερε ο κ. Γρηγοράκος, απαντώντας σε ερώτηση εάν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρει τα βήματα του με άλλον αρχηγό.

Ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε ότι ο χώρος της κεντροαριστεράς όπου ανήκει το ΠΑΣΟΚ περνάει την κρίση του. “Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Δεν ξεπερνιούνται από την μια μέρα στην άλλη. Ένα κόμμα του 45-47% έφτασε στο 12%, θα πρέπει να βρει τα βήματα του. Θα πρέπει να βρει τον δρόμο του”, σημείωσε.

“Αν θυμάμαι καλά, το Γιώργο Παπανδρέου, όταν ήταν να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όλοι τον καταχέριαζαν.. Έτσι γινόταν και στην ΝΔ και στους άλλους χώρους. Οι αρχηγοί περνάνε τις δυσκολίες τους. Και τις δυσκολότερες στιγμές πέρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πήρε ένα πραγματικά νεκρό κόμμα και πάει να το αναστήσει. Ένα κόμμα στο οποίο δεν υπήρχε τίποτα με τα τεράστια προβλήματα του και βέβαια με το Γολγοθά του ότι μπήκε στο ΔΝΤ και στη τρόικα. Όπως καταλαβαίνετε, ένα τέτοιο κόμμα σοσιαλιστικό, από την μία στιγμή στην άλλη, άλλαξε την ιδεολογία του και βγήκε απέναντι σε ότι πίστευε και το ίδιο ανέτρεψε την ταυτότητα του, όπως καταλαβαίνετε, πέρασε και περνάει δύσκολες στιγμές. Ο χώρος θα πρέπει να αναγεννηθεί και να βρει τα πατήματα του”, τόνισε εξάλλου.