Βενιζέλος: Δεν “άδειασε” τον Χαρδούβελη το Βερολίνο

“Έχουμε ένα σχέδιο ολοκληρωμένο επί τη βάση του οποίου πορευόμαστε. Το σχέδιο τηρείται και νομίζω θα τηρηθεί και το χρονοδιάγραμμα όπως τα έχουμε πει”, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ τόνισε ότι η τρόικα θα έρθει στην Αθήνα το ταχύτερο.

Σχετικά με το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι “υπάρχει πάντα μία συζήτηση, μία διαπραγμάτευση, μία ζύμωση και ένα συμπέρασμα το οποίο έχει διαμορφωθεί τώρα και πορευόμαστε στο πλαίσιο που έχουμε πει. Το έχουμε πει και στη Βουλή και στα ΜΜΕ. Δεν μπορεί κάθε φορά να τίθεται υπό επανεξέταση το σχέδιο το οποίο έχει διαμορφωθεί μετά από πολλή σκέψη και πολύ προσοχή και εμείς το εκτελούμε τώρα. Ένα κεφάλαιο του σχεδίου είναι να ολοκληρωθεί εμπροθέσμως η αναθεώρηση, το review της τρόικας. Γιατί αυτή θέλουμε να είναι και η τελευταία εμφάνιση της τρόικας”.

Σχετικά με το ασφαλιστικό, ανέφερε ότι σε αυτό τον τομέα έχουν γίνει πολλά και ζήτησε να μη λησμονούνται οι διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Στην παρατήρηση ότι η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μαριάνε Κοτέ, "άδειασε" τον Γκίκα Χαρδούβελη, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε δέσμευση από το Βερολίνο, ο κ. Βενιζέλος απάντησε πως ο κ. Χαρδούβελης δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο, και σημείωσε: “Άλλο 'συζήτησαν την επόμενη μέρα' και άλλο υπήρξε συμφωνία για κάποια πράγματα”.