Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου

Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο συναντάται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν μία σειρά από κρίσιμα θέματα, όπως για παράδειγμα τις κόκκινες γραμμές απέναντι στην τρόικα εν όψει της επιστροφής της αλλά και το ποιος θα είναι τελικά ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Σε ότι αφορά τις κόκκινες γραμμές απέναντι στην τρόικα και οι δύο δεν θέλουν με τίποτα να απελευθερωθούν οι απολύσεις, κάτι που ζητά η τρόικα, ενώ δέχονται να κάνουν αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, με ουσιαστική περικοπή στα λεγόμενα συνδικαλιστικά  προνόμια.

Αγκάθι αποτελεί επίσης και το Ασφαλιστικό. Μπορεί η τρόικα προς το παρόν να συμφώνησε να μην ανοίξει στην παρούσα φάση το Ασφαλιστικό, ωστόσο ζήτησε από την κυβέρνηση να παρουσιάσει προτάσεις οι οποίες μπορεί να εφαρμοστούν από τα μέσα του 2015 και μετά.

ΟΙ δύο πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να ενημερωθούν επίσης από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης με τον Βόλφγκανκ Σόιμπλε και τα όσα ειπώθηκαν για τη νέα σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης.