Ευρ. Στυλιανίδης: Μόνο μετά από εκλογές κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Την άποψη του ότι μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα ήταν καλύτερη από μία ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο βουλευτής της Ν.Δ., Ευρυπίδης Στυλιανίδης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βήματος, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι:

"H παρούσα κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει όλη τη δύναμη που διαθέτει για να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο της. Από εκεί και μετά, μία τέτοια κυβέρνηση σαφώς θα ήταν καλύτερη από έναν ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρει πού να οδηγήσει αυτή τη χώρα. Πριν από εκλογές, δεν βλέπω να γίνεται κάτι (σ.σ.: για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή ειδικού σκοπού). Η κυβέρνηση πρέπει να προσπαθήσει να πετύχει το μέγιστο δυνατό και να δώσει τη μάχη για τη νίκη. Εάν, όμως, η κατάσταση δεν συντρέξει, θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για τη χώρα και να μην την οδηγήσουμε σε πολιτικές που μπορούν να μας πάνε πολλά χρόνια πίσω. Θα πρέπει κάποια στιγμή να πάμε σε μια φορολογική επανάσταση, χωρίς, όμως, να κλονιστούν οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί. Πρέπει να μειωθούν σημαντικά οι φορολογικοί συντελεστές και να προστατευθούν βασικές αρχές του φιλελεύθερου συστήματος. Όπως η προστασία της ιδιοκτησίας".

Επίσης για το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή ειδικού σκοπού σημείωσε:
"σε κάθε περίπτωση (θα προκύψει, εάν προκύψει, μετά τις εκλογές). Εκτίμησή μου είναι πως η Ν.Δ. πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να πετύχει την πρωτιά. Από εκεί και πέρα, όμως, μια μονοκομματική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει τη χώρα και δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις σε θεμελιώδη ζητήματα, σαφώς είναι λιγότερο προτιμητέα από μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας".