Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ – Ευθύνες στην κυβέρνηση για τις αγορές

Προβάδισμα 4,4 μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Alco, βάσει της οποίας το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πίσω από τη Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι και το ΚΚΕ, ενώ κάτω από το 3% μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, έστω και οριακά.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 27,9%, και ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 23,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το Ποτάμι με 4,5%, το ΚΚΕ με 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,9%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 6,3% των ερωτηθέντων, λευκό  το 3,6%, αποχή το 4,9%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 12,7%.

Ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις στην ερώτηση για το ποιος ευθύνεται περισσότερο για την πρόσφατη αναταραχή στις αγορές, με το 41% των ερωτηθέντων να καταλογίζουν ευθύνες στην κυβέρνηση, έναντι 15% που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα 33% επιρρίπτει τις ευθύνες και στα δύο κόμματα εξίσου.

Σε ερώτηση για το αν οι καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών εν όψει της προεδρικής εκλογής έχουν βάση, το 47% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως πράγματι έχουν βάση, έναντι ενός 34% που εκτιμά πως οι καταγγελίες αυτές είναι μέρος του πολιτικού παιχνιδιού.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Alco κατά το χρονικό διάστημα από 21 ως 23 Οκτωβρίου για λογαριασμό της ιστοσελίδας newsit.gr.