Γαλάζιοι βουλευτές καρφώνουν την κυβέρνηση για τον ΕΝΦΙΑ

Στα "κάγκελα" είναι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με τα προβλήματα που προκαλούν οι αυτόματοι συμψηφισμοί των επιστροφών φόρου εισοδήματος με τις οφειλές του ΕΝΦΙΑ.

Σημειώνεται πως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αφαιρεί από τα ποσά των επιστροφών φόρου που δικαιούνται οι φορολογούμενοι το συνολικό ποσό των επόμενων μηνιαίων δόσεων του ΕΝΦΙΑ και μόνο εάν μετά την αφαίρεση αυτή υπολείπεται κάποιο από το ποσό το επιστρέφουν στους δικαιούχους. Έτσι, σε όσες περιπτώσεις οι οφειλές του ΕΝΦΙΑ είναι μεγαλύτερες από τις επιστροφές φόρου εισοδήματος που δικαιούνται οι φορολογούμενοι, ολόκληρα τα ποσά παρακρατούνται από τις υπηρεσίες της ΓΓΔΕ.

Αντιδρώντας σε αυτό 24 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή με την οποία χαρακτηρίζουν παράδοξη την παρακράτηση που διενεργεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων. Μάλιστα, οι βουλευτές της ΝΔ καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να σταματήσουν την παρακράτηση του συνόλου του ΕΝΦΙΑ και υποστηρίζουν ότι είναι παράδοξο αν όχι παράλογο να κατατίθεται η ευνοϊκή ρύθμιση για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών σε 72 και 100 δόσεις και την ίδια στιγμή να τους παρακρατείται προκαταβολικά και εφάπαξ ο εφετινός φουσκωμένος ΕΝΦΙΑ.