Κατηγορηματικός για τις απολύσεις ο Μητσοτάκης

Ανυποχώρητος στο θέμα των απολύσεων των όσων μονιμοποιήθηκαν παράνομα στους Δήμους εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ωστόσο ο υπουργός δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι έτοιμος να συζητήσει πιθανή απομάκρυνση υπαλλήλων χωρίς να τους υποχρεώνει με την επιστροφή των αποδοχών τους. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε κατά των δημάρχων που αντιδρούν στον επανέλεγχο των συμβάσεων των υπαλλήλων τους.

"Για το δήμο Δραπετσώνας ερευνώνται οι ευθύνες του δημοτικού συμβουλίου. Η ζημιά από τις μονιμοποιήσεις φτάνει μόνο στο δήμο αυτό στα 2 εκατ. ευρώ" ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε όμως τα βέλη του και κατά του ΠΑΣΟΚ, μετά και τις επιθέσεις που είχε εξαπολύσει εναντίον του η Χαριλάου Τρικούπη.

"Το ΠΑΣΟΚ ήταν πλήρως ενήμερο για όσα κάνει το υπουργείο ήταν παρών όταν έγινε η συζήτηση στο Παρίσι. Έχω κάνει μια συγκεκριμένη πρόταση (για το μισθολόγιο) στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουμε ως χώρα για πρώτες παρεμβάσεις", είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: "Υφυπουργός είναι η κ. Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ με την οποία έχω εξαιρετική συνεργασία".