Στο φουλ η Κουμουνδούρου για τις εκλογές

Με την τακτική του "σκληρού ροκ" απέναντι στην κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιπολιτευτική τακτική θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα, με συγκεκριμένες προτάσεις ούτως ώστε να αποδομηθεί η κυβερνητική πολιτική.

Η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματική οικονομία και τις προτάσεις νόμου για αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και των εργασιακών, είναι μόνο το πρώτο βήμα.

Η κίνηση αυτή, όπως και οι προηγούμενες προτάσεις νόμου που κατέθεσε πριν από δύο εβδομάδες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έρχεται ως απάντηση στα περί θεωρητικών και ανεφάρμοστων προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί τη βασική κατηγορία του κυβερνητικού συνασπισμού.

Στην Κουμουνδούρου, μετά την παρένθεση του "κουμπαρά", επανέρχονται λοιπόν και με νέες προτάσεις νόμου βασισμένες στους πυλώνες πολιτικής που γνωστοποιήθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ.

Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν ότι οι κάλπες είναι προ των πυλών και προσπαθούν να διατυπώσουν πειστικές εναλλακτικές προτάσεις. Η εμπειρία του παρελθόντος έχει αποδείξει ότι οι στείρες αντιπολιτευτικές κορώνες δεν οδηγούν πουθενά και επιχειρούν να παρουσιάσουν ένα συνολικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης σε ορίζοντα τετραετίας.

Η απόφαση για νέες προτάσεις νόμου επισφραγίστηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο σαββατοκύριακο, όπου δόθηκε η εντολή στην Μόνιμη Επιτροπή Προγράμματος να ετοιμάσει ως τις αρχές Νοεμβρίου το τελικό σχέδιο εκλογικού προγράμματος.

Σε αυτό βασικές προτεραιότητες θα είναι τα ζητήματα παραγωγικής και δημοκρατικής ανασυγκρότησης του κράτους. Στόχος της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η απόλυτη εκλογική ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, καθώς από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν ότι οι εκλογές στην χειρότερη των περιπτώσεων θα προκηρυχθούν για τα μέσα Μαρτίου, όταν ανοίξει η συζήτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επιχειρήσουν από το Μαξίμου να αιφνιδιάσουν με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, συντονισμένη με επικοινωνιακά τεχνάσματα για το κλείσιμο της δημοσκοπικής ψαλίδας.