Θεοδωράκης: θέλουμε ή δε θέλουμε να φυλάσσονται τα πανεπιστήμια;

Το ερώτημα αν θέλουμε ή δεν θέλουμε να φυλάσσονται τα πανεπιστήμια στη χώρα μας έθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε τη θέση ότι “τα κόμματα δεν έχουν δουλειά στα πανεπιστήμια”, σημειώνοντας ότι “αυτή τη λογική, ότι οι φοιτητές έχουν ανάγκη από προστάτες, που χθες ήταν οι πασόκοι, σήμερα είναι οι συριζαίοι, εγώ δεν την καταλαβαίνω. Δεν έχουν ανάγκη σήμερα τα παιδιά από προστάτες, μπορούν ν' αποφασίζουν μόνοι τους”.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να συναντήσει το επόμενο διάστημα τους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε: “Είχα ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι έχω μια εθνική πρόταση την οποία θέλω να υποβάλω στους δύο ηγέτες που διεκδικούν την εξουσία. Δεν μπαίνουμε στην ουρά, δηλαδή, δείτε παιδιά τους συνεργάτες σας και είμαστε κι εμείς κάποιοι από αυτούς, που θα συνεργαστείτε. Το Ποτάμι δεν έχει δώσει ούτε λευκή σημαία, ούτε λευκή επιταγή σε κανέναν. Έχει μια δική του πρόταση για την κοινωνία και αυτή την πρόταση θα υπερασπιστεί, είτε με τον Σαμαρά, είτε με τον Τσίπρα”.

Αναφερόμενος σε ορισμένους που παραποιούν, όπως είπε, τις θέσεις του κόμματός του, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε: “Σε κάθε περιοχή, το παλιό σύστημα βρίσκει κάποιους υπαλλήλους για να πει ένα τέρας για το Ποτάμι. Να διασπείρει μια φήμη, να πει μια βλακεία για το Σταύρο. Σπαρταράει το παλιό σύστημα και βρίσκει πρόθυμους υπαλλήλους, οι οποίοι το εξυπηρετούν, να πει ένα ψέμα. Σε αυτή την κουβέντα εμείς δεν θέλουμε να συμμετέχουμε”.