Σαμαράς: Προληπτική γραμμή στήριξης ναι, νέο μνημόνιο όχι

Συνάντηση στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είχε αμέσως μετά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη. Η προληπτική γραμμή στήριξης στην Ελλάδα δε θα πρέπει να ταυτιστεί με... νέο μνημόνιο - φέρεται να ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός μετέβη στο ξενοδοχείο όπου διαμένει και επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει στο δωμάτιό του από το νοσοκομείο.

Η κ. Βούλτεψη ανακοίνωσε ότι, με δεδομένο ότι ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να παραμείνει κλινήρης μετά την περιπέτεια της υγείας του, ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να τον εκπροσωπήσει κατά τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε ευχαρίστως και ανέλαβε την εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ πρόκειται για διαδικασία που προβλέπεται από την ΕΕ.

 

Από το Μνημόνιο στην... κανονικότητα

“Μια συνετή έξοδο στην κανονικότητα” διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε: “Διαπραγματευόμαστε στενά με τους δανειστές μας την επόμενη μέρα μετά το τέλος του προγράμματος, για μία συνετή έξοδο στην κανονικότητα”.