Από το φιάσκο της εξόδου στο… μπα, δε χρειαζόμαστε νέο Μνημόνιο

Αναζητώντας νέα γραμμή πλεύσης μετά το επικίνδυνο φιάσκο της "εξόδου από το ΔΝΤ" οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συναντώνται σήμερα στις 6μμ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν είναι πολλά και επείγοντα. Κατ αρχήν πρέπει να εξασφαλίσουν την συνοχή των κοινοβουλευτικών τους ομάδων καθώς στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή και το μισθολόγιο παρατηρούνται μικρές αλλά συνεχείς εξεγέρσεις Βουλευτών.

Την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπο να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών αλλά και την εμπιστοσύνη των αγορών.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτά που θέλουν να ακούσουν οι πολίτες, είναι ακριβώς αυτά που δεν θέλει ν ακούσει και κυρίως να συζητήσει η Τρόικα και οι αγορές.

Η τακτική "για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ" όπως οι σώφρονες του κυβερνητικού στρατοπέδου υποστήριζαν, ήταν και κοντόφθαλμη και αναποτελεσματική.

Έωλες είναι και μια σειρά εξαγγελιών όπως οι 100 δόσεις τα κόκκινα δάνεια και οι αυξήσεις σε ειδικές ομάδες καθώς τίποτα από αυτά δεν έχει εγκριθεί από τη Τρόικα .

Ο Πρωθυπουργός φρόντισε χθες από το βήμα του 13ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ να καθησυχάσει και πάλι τους εταίρους, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα εγκαταλείψει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, "οι οποίες είναι προς το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού".

Παράλληλα μετέτρεψε το "έξοδος από το μνημόνιο" στο "δεν χρειάζεται άλλο μνημόνιο" περιγράφοντας έτσι τη γραμμή στην οποία θα κινηθεί επί του παρόντος η κυβέρνηση.

Το μόνο θετικό σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους είναι ότι η αντίδραση των αγορών εκτός από τη κυβέρνηση προσγείωσε και τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όντως ήδη προσέχει λίγο περισσότερο τη ρητορική του.