Σαμαράς: Απολύτως ασφαλής η Ελλάδα στη μεταμνημονιακή εποχή

“Δε χρειαζόμαστε άλλο μνημόνιο, όχι μόνο βγαίνουμε, αλλά η Ελλάδα θα είναι απολύτως ασφαλής στην μετά μνημόνιο εποχή”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο 13ο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι την πόλωση κανείς δεν την θέλει, αλλά δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιτρέψει σε κανέναν να καταργήσει όσα έχουν γίνει και να εμποδίσει τις μεταρρυθμίσεις, ενώ τόνισε πως ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια έγιναν πολλά και θα γίνουν περισσότερα, αρκεί “να μην πέσουμε ξανά σε περιδίνηση και πολιτική αβεβαιότητα και να συνεχίσουμε τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, γιατί αυτό είναι το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού”.

Άσκησε εξάλλου κριτική στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι υπάρχουν και κάποιοι που ειρωνεύονται ή προσπαθούν να καταργήσουν τις επιτυχίες της κυβέρνησης, ενώ αναφερόμενος στον τουρισμό σημείωσε ότι ο τουρισμός υπήρξε το μεγάλο στήριγμα της Ελλάδας στις δύσκολες στιγμές και παραμένει η ατμομηχανή και ο μοχλός επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. “Ο τουρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο τόσο από ποσοτική όσο και από ποιοτική άποψη. Ο τουρισμός θα διαδραματίσει ρόλο καταλύτη και για άλλους κλάδους και θα δώσει δουλειές και έσοδα στο κράτος, αρκεί να διατηρήσουμε την σταθερή πορεία”, υπογράμμισε.