Κυβερνητικός εμφύλιος μεταξύ πράσινων και γαλάζιων για το Δημόσιο

Κυβερνητικός εμφύλιος έχει ξεσπάσει μεταξύ των κοινοβουλευτικών ομάδων των εταίρων της συγκυβέρνησης. Τόσο οι πράσινοι όσο και οι γαλάζιοι βουλευτές έχουν βγει στο αντάρτικο με αφορμή το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών σε μια προσπάθεια να κερδίσουν την πρωτιά στη μάχη των εντυπώσεων.

Το κλίμα πόλωσης πυροδότησε την ένταση μεταξύ των κοινοβουλευτικών ομάδων, όπως επίσης και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, βγήκαν στα κάγκελα κατά γαλάζιων υπουργών.

Η επίθεση που εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι χαρακτηριστική. Σε ανακοίνωση του επιτέθηκε στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αφορμή το θέμα του νέου μισθολογίου. Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο έδωσε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα θιγούν οι μισθοί και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ σε διάλογο και όχι σε "κραυγές" όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στο στρατόπεδο της ΝΔ οι βουλευτές βρίσκονται επίσης στα κάγκελα. Σε κάθε ευκαιρία κατηγορούν τους συναδέλφους τους του ΠΑΣΟΚ ότι προσπαθούν να φανούν περισσότερο αρεστοί. Όπως ακριβώς είχαν πράξει και λίγο πριν τις ευρωεκλογές όταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, επιχείρησαν να περάσουν προς τα έξω ένα μήνυμα κοινωνικής ευαισθησίας με το να μπλοκάρουν τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

Σε αντίθεση πάντως με το κλίμα που επικρατεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες, οι σχέσεις μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου βρίσκονται σε αρκετά καλό επίπεδο. Από την πλευρά του πρωθυπουργού αυτό που συνιστούν συνεργάτες τους προς τους βουλευτές της ΝΔ είναι ψυχραιμία, καθώς το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.