Καταθέτουν για τα περί “κουμπαρά” Κωνσταντόπουλος και Πανούσης

Το κατώφλι του εισαγγελέα εφετών Π. Παναγιωτόπουλου περνά σήμερα ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελίες περί απόπειρας εξαγοράς ψήφων βουλευτών σε σχέση με την επικείμενη προεδρική εκλογή.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει, τον περασμένο Σεπτέμβριο, για παροχές σε βουλευτές προκειμένου να μην γίνουν πρόωρες εκλογές.

Το γραφείο του εισαγγελικού λειτουργού επισκέπτεται σήμερα και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης, ο οποίος έχει κληθεί να εισφέρει τα δικά του στοιχεία στην έρευνα.

Τη σκυτάλη των μαρτύρων θα πάρει την Τετάρτη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμένος, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης.

Οι πληροφορίες θέλουν να καλούνται στο πλαίσιο της έρευνας κι άλλα πολιτικά πρόσωπα, ενδεχομένως και ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να διακριβωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες και αν έχει τελεστεί το αδίκημα της απόπειρας ή και της τετελεσμένης δωροδοκίας βουλευτή.

Την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Αιμίλιος Λιάτσος, διευθυντής της εφημερίδας Kontra News, που δημοσίευσε τις επίμαχες καταγγελίες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα, καθώς και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.