Σαμαράς: Θα λυθούν τα μισθολογικά προβλήματα των σωμάτων ασφαλείας

Τις προσωπικές του ευχαριστίες στους πυροσβέστες για το έργο τους εξέφρασε κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεσμεύτηκε για ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και επίλυση των μισθολογικών προβλημάτων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της φετινής αντιπυρικής περιόδου, μίλησε για μία φορά για το τέλος της κρίσης, χαρακτηρίζοντας τους πυροσβέστες ως πρότυπο για το μέλλον.

Ειδικότερα, είπε: “Η πατρίδα μας μπορεί να πάει μπροστά μόνο όταν ο καθένας και η καθεμία πράττει το καθήκον του. Τότε, θα προχωρήσουμε μπροστά και αφήνουμε στο τέλος αυτής της κρίσης, που περνάμε αυτή τη στιγμή, τα δύσκολα οριστικά πίσω μας, στο παρελθόν. Υπάρχει ένα μέλλον που ανοίγει διάπλατα μπροστά μας και εσείς είστε το παράδειγμα που μπορεί σήμερα ένας νέος Έλληνας και μια νέα Ελληνίδα να ακολουθήσει”.

Ο πρωθυπουργός ωστόσο, δεν παρέλειψε να αποδώσει τιμές και στα θύματα από τις πυρκαγιές. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς είπε: "Τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν την φετινή αντιπυρική περίοδο, η πιο σοβαρή περίπτωση του ενός εκ των δύο που τραυματίστηκαν στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας και τον ελαφρύ τραυματισμό άλλων δύο συναδέλφων σας κατά τη διάρκεια της περιπολίας στο 'Αγιο Όρος. Να ξέρουνε ότι είμαστε στο πλευρό τους. Και θέλω και εγώ να αποτίσω φόρο τιμής στον αρχιπυροσβέστη Ματθαίο Μάντζιο, έναν νέο που έδωσε τη ζωή του στην προσπάθεια του να σώσει μία μητέρα που είχε εγκλωβιστεί στο διαμέρισμά της στο Π. Φάληρο, ενώ είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο κτίριο. Ήταν μία πράξη που ξεπέρασε τα όρια της επαγγελματικής ευσυνειδησίας, ήταν μία πράξη μέγιστης κοινωνικής προσφοράς που πηγάζει από την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και βεβαίως απέναντι στην πατρίδα".

Σχετικά με τα αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι, "συγκρίνοντας τα φετινά με τα περσινά στοιχεία το ποσοστό των δασών που κάηκε είναι μειωμένο κατά 45% και σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων 16 χρόνων είναι μειωμένο κατά 71%. Από το σύνολο των πυρκαγιών των αγροτοδασικών που εκδηλώθηκαν φέτος το 75% οριοθετήθηκε μέσα σε λιγότερο από 3 ώρες". Και τόνισε: "Αυτό δείχνει γνώση και υψηλή τεχνική".