Σαμαράς: Οι εκλογές θα γίνουν το 2016

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε στους υπουργούς του πως εξακολουθεί να εκτιμά πως οι εκλογές θα διεξαχθούν το 2016, ενώ τόνισε πως η χώρα δεν θα παρεκκλίνει από το δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

“Οι εκλογές θα διεξαχθούν το 2016, όπως προβλέπει το Σύνταγμα”, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το Reuters. “Όλοι πρέπει να το ακούσουν αυτό εντός και εκτός Ελλάδας. Η κυβέρνηση δε θα επιτρέψει καμία παρέκκλιση από το συνταγματικό ή το δημοκρατικό νόμο ή την οικονομική πολιτική της προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων”, ανέφερε ακόμα.

“Έχουμε επαναφέρει την αξιοπιστία της Ελλάδας με πολύ πόνο και τώρα που οι πολιτικές μας αποφέρουν καρπούς δε θα αφήσουμε κανέναν να το υπονομεύσει αυτό”, σημείωσε ακόμα ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε εξάλλου στον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει ευθέως τη σταθερότητα της χώρας, ενώ συνέδεσε την αντίδραση των αγορών τις τελευταίες μέρες με τη στάση της αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας πως επιδεινώθηκε η εικόνα της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.

"Όπλο μας είναι η αλήθεια. Και εχθρός μας το ψέμα και η αποσταθεροποίηση που επιχειρείται με το ψέμα", δήλωσε, επισημαίνοντας πως μέρα με τη μέρα η πολιτική της κυβέρνησης δικαιώνεται, γιατί, όπως είπε, πέρα από τους αριθμούς αρχίζουν και οι φοροελαφρύνσεις, οι διευκολύνσεις και οι ανάσες στην οικονομία. "Αυτός είναι ο άριστος οιωνός, και αυτή θα είναι η καλύτερη σφυγμομέτρηση, η πορεία της οικονομίας και τα μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας που επιτρέπει πια η οικονομία μας", επεσήμανε

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως στόχος είναι στο τέλος της τετραετίας να έχει καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος των αδικιών. "Γι’ αυτό και κάποιοι θέλουν με κάθε τρόπο να προκαλέσουν εκλογές τώρα, γιατί ξέρουν ότι λίγο αργότερα θα είναι για αυτούς πολύ αργά. Η Ελλάδα θα πηγαίνει όλο και καλύτερα στο εξής. Αυτό φοβούνται, αυτό τους τρομάζει", είπε, εξαπολύοντας εκ νέου επίθεση στην Κουμουνδούρου, την οποία και κατηγόρησε πως απειλεί βουλευτές εν όψει της ψηφοφορίας για την Προεδρική εκλογή.

"Είναι πρωτοφανές η αξιωματική αντιπολίτευση να συκοφαντεί προκαταβολικά κάθε βουλευτή που έχει αντίθετη άποψη. Και το κάνουν προκαλώντας ανασφάλεια στις αγορές, Ας γνωρίζουν όμως ότι η σταθερή και αξιόπιστη πολιτική της κυβέρνησης θα ξεπεράσει και αυτές τις αναταράξεις", είπε ο πρωθυπουργός.