Πονοκέφαλος σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου

Ανησυχία επικρατεί τόσο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ, αναφορικά με την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Τα επιτελεία των δύο κομμάτων αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός θα απευθύνει τα βέλη του τόσο στον κυβερνητικό συνασπισμό, όσο και στον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει καταστήσει σαφές μετά και τα όσα έγιναν κατά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των 40 ετών ότι δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Στον Ευάγγελο Βενιζέλο άλλωστε χρεώνει υπόγειες διεργασίες που κατά τον ίδιο οδήγησαν στην πτώση του. Εκτός όμως από αυτό ασκεί και εσωκομματική αντιπολίτευση στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να επιδιώξει μετεκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ.

Οι όποιες εξελίξεις στο μέτωπο του ΠΑΣΟΚ και των... επιγόνων κομμάτων που αναμένεται να προκύψουν, θα αποσαφηνίζονταν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος το φθινόπωρο.

Ενδεικτικές της δυσμένειας προς το πρόσωπο του προέδρου είναι και οι δηλώσεις του Κώστα Σκανδαλίδη, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να τεθεί και θέμα ηγεσίας.

Ωστόσο, οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και η απόφαση για προσφυγή στην ψήφο εμπιστοσύνης, που αποτελούσε σύμφωνα με πληροφορίες πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου ώστε να στριμώξει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, φαίνεται πως πρόλαβαν τους σχεδιασμούς του Γιώργου Παπανδρέου.

Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού πάντως σημειώνουν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο.