Επιχείρηση προσέγγισης ανεξάρτητων βουλευτών με φόντο τους 180

Ικανοποίηση επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, καθώς εκτιμούν ότι όλα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ παίρνουν σάρκα και οστά.

"Θα είναι μία καλή χρονιά για την Ελλάδα, για τη σταθερότητα, για την ανάπτυξη και κυρίως για τη μείωση της ανεργίας", δήλωσε χθες ο Αντώνης Σαμαράς.

Επίσης στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι η δημοσκοπική διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ είναι εφικτό να ανατραπεί με τις κατάλληλες κινήσεις.

Μεγάλο στοίχημα αποτελεί η τριήμερη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης στη Βουλή η οποία αναμένεται να ξεκινήσει αύριο το απόγευμα και η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απώλειες βουλευτών αλλά και ότι η κυβέρνηση θα βγει και ενισχυμένη. Το σενάριο που ποντάρουν είναι αυτό των βουλευτών που θα ψηφίσουν "παρών" είτε θα απουσιάζουν από την ψηφοφορία εσκεμμένα.

Άλλωστε ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει δηλώσει ήδη ότι δεν πρόκειται να καταψηφίσει. Καθόλου τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρείται το χθεσινό πηγαδάκι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους ανεξάρτητους πλέον βουλευτές Χρυσούλα Γιαταγάνα και Κώστα Γιοβανόπουλου.

Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι ένα πολιτικό φλέρτ ίσως και να αποφέρει καρπούς στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Όταν και η κυβέρνηση θα ψάχνει εναγωνίως να συγκεντρώσει 180 βουλευτές.