Τσίπρας: Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα

Με το σύνθημα της ΕΠΟΝ "πολεμάμε και τραγουδάμε" ξεκίνησε την ομιλία του στο Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση "ψήφο αγωνίας", λέγοντας χαρακτηριστικά: " Την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός, μέσα από τις εκλογές. Αν θέλουν όντως ψήφο εμπιστοσύνης,αν έχει κάποιο νόημα γι' αυτούς η εμπιστοσύνη του λαού, ξέρουν το δρόμο: Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα".  

Όσον αφορά  την κριτική που ασκήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε Σαμαρά και Βενιζέλο - "το Μέγαρο Μαξίμου" ότι τρολάρουν "ασυστόλως" . "Ας μη νομίζουν όμως ότι μπορούν να πείσουν έτσι κανέναν. Ούτε τα δικά τους στελέχη δε πείθουνε, όχι τον ελληνικό λαό που τέσσερα χρόνια τώρα υποφέρει και δε ξεχνάει έτσι εύκολα" ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά την οικονομία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση του κόμματος για την ανάγκη διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. "Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) θα είναι ο κορμός των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας που θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την ισχυρή εντολή του λαού μας", επισήμανε.