Σαμαράς: Κάποιοι υποκρίνονται, φόρεσαν σταυρό και ρούχα ευρωπαίου

«Έχει ανοίξει ο δρόμος να βγούμε απ' τα μνημόνια πολύ νωρίτερα απ' ότι προβλεπόταν… Η χώρα βγαίνει από τη κρίση βήμα βήμα ανακτά την ανεξαρτησία της. Βγαίνουμε από το μνημόνιο. Βγαίνουμε από τη κρίση για να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα, αντάξια των παιδιών μας», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας. 

"Η αποψινή εκδήλωση στέλνει ένα μήνυμα ενότητας σε όλους τους Ελληνες, ενωμένοι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να πετύχουμε", τόνισε ο πρωθυπουργός και  έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «η παράταξη αυτή μπορεί και θα ξαναφέρει το χαμόγελο και τη αισιοδοξία στους νέους, που παλεύουν με την ανεργία». 

«Η Ελλάδα σύντομα θα μπορεί μόνη της να ρυθμίζει τα του οίκου της, χωρίς την ανάγκη νέων δανεικών» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης προκειμένου να βάλει τέλος στην εκλογολογία και απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθεια πολιτικής αποσταθεροποίησης. Στο πέρασμα της ελληνικής ιστορίας ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός αποδείχθηκε επικίνδυνος" είπε ο πρωθυπουργός.  "Κάποιοι υποκρίνονται, φόρεσαν σταυρό χριστιανού και ρούχα ευρωπαίου"  δήλωσε αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα είπε ότι μπορεί και πρέπει ο πολιτικός να είναι ηθοποιός, "αλλα όχι σε μια αποτυχημένη καταστροφική παράσταση".

Λέγοντας «όχι» στον λαϊκισμό, ο κ. Σαμαράς σημείωσε χαρακτηριστικά πως "εμείς δεν μοιράζουμε λεφτά που δεν υπάρχουν".  "Δεν θα παίξουμε τώρα με λατινοαμερικανικές συνταγές", ανέφερε.

Κάνοντας αναφορά στην τρομοκρατία, με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις, είπε πως οι τρομοκράτες μέχρι και τα Γραφεία της ΝΔ σχεδίαζαν να χτυπήσουν.

«Σχεδίαζαν μαζικό έγκλημα οι τρομοκράτες. Τους αποτρέψαμε. Χτυπούν ανθρώπους της παράταξης μας. Όμως τους εξουδετερώσαμε γιατί δεν τους χαϊδεύουμε, τους κυνηγάμε» πρόσθεσε, ευχαριστώντας τους άντρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ.

Στην εκδήλωση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ήταν παρόντες ο Κώστας Καραμανλής, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Θ. Ρουσσόπουλος,  ο άλλοτε ισχυρός άνδρας των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή. Είναι η πρώτη φορά μετά τη πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή και την ανάληψη της αρχηγίας της ΝΔ από τον Α. Σαμαρά που ο κ. Ρουσσόπουλος παρευρίσκεται και μάλιστα μετά από επίσημη πρόσκληση σε εκδήλωση της ΝΔ .Ας σημειωθεί ότι χωρίς ποτέ να έχει υπάρξει καμιά επίσημη και κυρίως συγκεκριμένη αιτίαση για  τον κ. Ρουσσόπουλο η ηγεσία Σαμαρά τον είχε απομακρύνει και μάλιστα ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στο όνομα του και στο όνομα του κ. Βουλγαράκη ως παραδείγματα προς αποφυγή.

Σήμερα όμως ο πρώην υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος προσήλθε στην εκδήλωση στη «Στέγη γραμμάτων και τεχνών» μαζί με τον γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκο, από τον οποίο άλλωστε είχε λάβει την επίσημη πρόσκληση.