Καρύδης: Ο Βενιζέλος εμπνευστής της ιδέας για ψήφο εμπιστοσύνης

“Το τοπίο έπρεπε να καθαρίσει, να σταματήσει όλη αυτή η κατάσταση που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή της χώρας", τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Ο κ. Καρύδης σημειώνει ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ήταν εμπνευστής της ιδέας. "Ο κ. Βενιζέλος πήγε με ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων που δεν είχαν σκοπό να παρακάμψουν μια πολιτική πραγματικότητα, αλλά να αλλάξουν την ατζέντα. Να φύγουμε από όλο αυτό το κλίμα εκλογολογίας, προεδρολογίας που έχει κατακλύσει τη χώρα το τελευταίο διάστημα και δημιούργησε τεράστια προβλήματα και στην οικονομία και σύγχυση στους πολίτες και να πάμε στα θέματα που πρέπει να συζητηθούν επιτέλους".

Ερωτηθείς για την ευθύνη στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην καλλιέργεια του κλίματος της εκλογολογίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τονίζει: "Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν τη μικρότερη συνεισφορά σε αυτή την υπόθεση από άλλα στελέχη της κυβέρνησης και σε επίπεδο υπουργών που εν πάση περιπτώσει ενστερνίζονταν όλη αυτή την κατάσταση και τροφοδοτούσαν αυτό το κλίμα. Είδατε ότι και οι τρεις παραιτήσεις των γενικών γραμματέων, όπως έγιναν την ημέρα που έγιναν, τροφοδότησαν ένα τέτοιο κλίμα. Ακόμη και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ διαφόρων υπουργών το τροφοδότησαν. Η ουσία είναι ότι το τοπίο έπρεπε να καθαρίσει. Να σταματήσει όλη αυτή η κατάσταση που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή της χώρας, δεν προσφέρει τίποτε. Η χώρα πρέπει να βαδίσει με σταθερότητα και να αλλάξει σελίδα. Αυτό πρέπει να μας απασχολεί και κατά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα να ξεκαθαρίσει τι πρέπει να γίνει για το επόμενο διάστημα".