Σκουρλέτης: Ηττοπαθής και αμυντική κίνηση της κυβέρνησης

Ως ηττοπαθή και αμυντική κίνηση μιας κυβέρνησης που καταρρέει χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

"Η κυβέρνηση έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων εδώ και πάρα πολύ καιρό και δεν είναι σε θέση να αιφνιδιάσει. Πρόκειται ουσιαστικά για τους τελευταίους σπασμούς μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε αποσύνθεση και καταρρέει. Κατ΄ουσίαν είναι μια ηττοπαθής, αμυντική κίνηση. Είναι μια μάταιη προσπάθεια να ζητήσει ο κ. Σαμαράς την ανανέωση της εντολής από ένα κοινοβούλιο, το οποίο είναι πολιτικά, ουσιαστικά απονομιμοποιημένο" υποστηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαθέτει τη στήριξη 154 βουλευτών και προσδοκά να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και από κάποιους ανεξάρτητους, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ότι κυβερνά κόντρα στο ρεύμα της κοινωνίας και "ζει με έναν μόνιμο εφιάλτη και ο εφιάλτης αυτός είναι η ώρα που θα κριθεί από τον λαό. Δεν μπορεί να πάει πάρα πολύ μακριά".

Ο ίδιος επανέλαβε για ακόμη μια φορά τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές και υπογράμμισε ότι "το πρόβλημα της χώρας είναι πρόβλημα πολιτικής. Αυτή η πολιτική που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα, η μνημονιακή πολιτική έχει οδηγήσει πραγματικά τη μεγαλύτερη πλειοψηφία του λαού σε μια άθλια οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Αυτό πρέπει να αλλάξει".