Στα άκρα οι σχέσεις Χαρδούβελη – Λαζαρίδη

Την αποχώρηση των πρωθυπουργικών συμβούλων Χρύσανθου Λαζαρίδη και Σταύρου Παπασταύρου από το υπουργείο Οικονομικών και την ολοκλήρωση της συνάντησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους επικεφαλής της τρόικας ανέμενε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, προκειμένου να επιστρέψει στο υπουργείο.

Από το πρωί της Τετάρτης, η μη εμφάνιση του κ. Χαρδούβελη αποδιδόταν σε ίωση και ασθένεια, ωστόσο ο υπουργός επανεμφανίσθηκε μόλις έκλεισε ο κύκλος των συναντήσεων της τρόικας με τους κ.κ. Δένδια και Μητσοτάκη και ειδικά όταν αποχώρησαν οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου.

Το γεγονός αυτό τροφοδότησε σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός των Οικονομικών τα έχει “σπάσει” με τους κ.κ. Λαζαρίδη και Παπασταύρου.

Ωστόσο, εάν αυτές οι φήμες ευσταθούν, και με δεδομένο ότι χθες τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και το ΠΑΣΟΚ στήριξαν την παρουσία του Χρύσανθου Λαζαρίδη στις επαφές με την τρόικα, φαίνεται πως δημιουργείται μια εκρηκτική κατάσταση εντός της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας που κάνεις δεν ξέρει που μπορεί να οδηγηθεί.

Πάντως, ο ίδιος ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, μιλώντας το μεσημέρι σε δημοσιογράφους, διέψευσε κατηγορηματικά ότι εκδιώχθηκε από τον Γκίκα Χαρδούβελη την Τρίτη, και υποστήριξε πως έχει στοχοποιηθεί και βάλλεται, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, χωρίς πάντως να διευκρινίσει από πού βάλλεται.