Βουλή: Σκληρή κόντρα μεταξύ Μητσοτάκη-Μπαλασόπουλου

Άναψαν τα αίματα σήμερα στη Βουλή, μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλου αναφορικά με τον επανέλεγχο των συμβάσεων των υπαλλήλων.

"Υπήρξαν παρατυπίες κατά τη διαδικασία μετατροπής συμβάσεων", είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρατηρώντας ότι για πρώτη φορά αυτό το παραδέχεται η αξιωματική αντιπολίτευση και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

"Δηλαδή υπάλληλοι μετέτρεψαν συμβάσεις χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις του ΠΔ του 2005. Έχει συμβεί και θέλουμε να το ελέγξουμε", είπε, δηλώνοντας ότι δεν θα κάνει πίσω από την εφαρμογή του νόμου.

"Αυτό που θα κάνουμε χωρίς εξαίρεση είναι να ελέγξουμε τις μετατροπές αυτές των συμβάσεων και όπου υπάρχουν παρατυπίες, ο υπάλληλος δεν θα δεχθούμε να παραμείνει", τόνισε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης. ,

Στην αίθουσα προκλήθηκε μεγάλη ένταση, με συνδικαλιστές να φωνάζουν για τον αριθμό των δήμων που δεν επέτρεψαν τον έλεγχο και να μιλούν με κάποια ειρωνεία.

«Παρακαλώ λιγότερη ειρωνεία από τους φορείς. Εδώ δεν κάνουμε κατάληψη. Εδώ είναι Βουλή», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Μπαλασόπουλος ο οποίος απάντησε σε υψηλούς τόνους στον κ. Μητσοτάκη, με κατηγορίες ότι λέει ψέμματα και ανακρίβειες.

"Έβγαινε η κυβέρνηση και έλεγε ότι αρνείται η ΠΟΕ-ΟΤΑ τον έλεγχο των πλαστών πτυχίων και δικαιολογητικών. Δεν τον αρνείτα", είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε

"Φοβάμαι ότι θα έχουμε μέρες του 1992 όταν ένας άλλο υπουργός θέλησε να ιδιωτικοποιήσει τις συγκοινωνίες", είπε, μία αποστροφή του λόγου του που μέλλει να απαντηθεί.