Γκρίνια Χαρδούβελη για την παρουσία Λαζαρίδη στις διαπραγματεύσεις

Με... γκρίνιες ξεκίνησε η διαπραγμάτευση με την τρόικα, και μάλιστα οι γκρίνιες αυτές δεν έχουν να κάνουν με τις απαιτήσεις των εκπροσώπων των δανειστών, αλλά με τα πρόσωπα που συμμετέχουν στις συζητήσεις.

Όπως διαρρέει από κυβερνητικές πηγές, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, εξεπλάγη όταν για την πρώτη συνάντηση με την τρόικα είδε να προσέρχεται, εκτός του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Σταύρου Παπασταύρου, και ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης. Κι αυτό γιατί νωρίτερα ο κ. Χαρδούβελης είχε επικοινωνήσει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και είχαν συμφωνήσει πως στη διαδικασία δε θα συμμετείχαν κομματικά στελέχη, ούτε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και από τη Νέα Δημοκρατία.

Η παρουσία του κ. Λαζαρίδη προφανώς παραβίασε τον “κανόνα” αυτό, βάσει του οποίου στη διαπραγμάτευση δεν κλήθηκαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας και Κυριάκος Πιερρακάκη, αν και κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, και μάλιστα κατά το παρελθόν είχε ενεργό συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, χωρίς να δημιουργηθεί κάποια παρεξήγηση.

Πάντως, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η συζήτηση για τα δημοσιονομικά πήγε καλά, ενώ δεν ετέθη το θέμα του δημοσιονομικού κενού.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθάριζαν ότι το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2015 δεν έχει ακόμη καταρτισθεί και ότι κάποιες εκ των παραδοχών θα παρουσιασθούν στην τρόικα τις επόμενες ημέρες (πιθανότατα την Πέμπτη).

Εξάλλου, σε εξέλιξη είναι από τις 4.20 το απόγευμα η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, παρουσία του υπουργού Οικονομικών.