Παπαμιμίκος: Ο Τζιτζικώστας να αφήσει τις μαγκιές

Σε υψηλότατους τόνους ήταν η απάντηση που έδωσε στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, αναφορικά με την απουσία του από τις εκδηλώσεις της ΝΔ αλλά και όσα είπε περί παραίτησης του πρωθυπουργού.

Μιλώντας στον Real Fm, ο κ. Παπαμιμίκος ανέφερε ότι πριν δύο χρόνια ο κ. Τζιτζικώστας πήγαινε κανονικά σε όλες τις κομματικές εκδηλώσεις της ΝΔ και τώρα λέει ότι έβαλε την κομματική του ταυτότητα στο συρτάρι.

"Τόσο καιρό γιατί δεν την έβαζε; Για να τελειώνουμε: την ταυτότητά σου δεν την βάζεις στο συρτάρι. Ή την κρατάς ή τη γυρίζεις πίσω. Ας αφήσει τις τζάμπα μαγκιές και ας αποφασίσει τι θα κάνει", είπε κ. Παπαμιμίκος ο οποίος αναφέρθηκε και στην απουσία του κ. Τζιτζικώστα από την εκδήλωση της ΝΔ στη Χαλκιδική για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της.

Συγκεκριμένα είπε ότι ο κ. Τζιτζικώστας ως περιφερειάρχης είναι και μέλος της ΠΕ, και στις 25 του μηνός του εστάλη προσωπική πρόσκληση στο e-mail του, ενώ εκείνος επιβεβαίωσε τηλεφωνικά ότι θα συμμετάσχει.

"Τι μπορεί να άλλαξε από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο και δεν ήρθε στις εκδηλώσεις της Χαλκιδικής μόνο ο ίδιος το ξέρει", ανέφερε ο κ. Παπαμιμίκος, σημειώνοντας, επίσης, ότι ο κ. Τζιτζικώστας δεν έγινε περιφερειάρχης τον Μάιο του 2014, αλλά δύο χρόνια πριν "με ειδική τροπολογία που ζητούσε επίμονα ο ίδιος".

Ο γραμματέας της ΝΔ ανέφερε δε ότι παρόντες στη Χαλκιδική ήταν πέρα από τον Αντώνη Σαμαρά και οι Κώστας Καραμανλής, Πέτρος Μολυβιάτης και Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ενώ στην Αθήνα θα είναι και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, και αναρωτώμενος αν "αυτοί γνωρίζουν λιγότερα για τις αρχές της ΝΔ", πρόσθεσε: "Συγγνώμη αλλά κατά την άποψή μου ο κ. Τζιτζικώστας δεν είναι πάνω από αυτούς".

Ακόμη, ο κ. Παπαμιμίκος επέκρινε και όσα είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. "Μιλάει για σενάρια σταθερότητας, αλλά ουσιαστικά εισηγείται σενάρια ανωμαλίας. Δεν εκτιμά ότι ο Αντώνης Σαμαράς πήρε τη χώρα από την άκρη του γκρεμού, την κράτησε όρθια, την βγάζει από τα μνημόνια -και αυτό φαίνεται- και από την κρίση. Και η πορεία αυτή δεν μπορεί να ανακοπεί σε καμιά περίπτωση. Αυτά τα σενάρια τα προωθούν κύκλοι ανωμαλίας και κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ", τόνισε ο κ. Παπαμιμίκος.