Στη Βουλή οι επίμαχες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη περι bank run

Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης το θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι θα αποσύρει τις καταθέσεις του από τις ελληνικές τράπεζες αν πέσει η κυβέρνηση, με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Διαβάστε: Άδωνις: Αν πέσει η κυβέρνηση θα πάρω τα λεφτά από την τράπεζα

Ο κ. Αναγνωστάκης εκτιμά ότι με τη δήλωσή του αυτή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας προτρέπει τους καταθέτες να πράξουν αναλόγως σε περίπτωση αλλαγής του πολιτικού σκηνικού, κάνοντας λόγο για “τραπεζικό πανικό” και παραθέτοντας το πρόσφατο παράδειγμα της Βουλγαρίας.

“Δυστυχώς ο κίνδυνος που μπορεί να δημιουργήσουν φήμες αντίστοιχες με αυτές, που προωθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., δεν τιθασεύονται και όταν διατυπώνονται από κυβερνητικά χείλη, είναι σίγουρο ότι δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα για το σύνολο των καταθετών, ως προς τη διασφάλιση των αποταμιεύσεών τους”, αναφέρει χαρακτηριστικά στο κείμενο της ερώτησής του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Απευθυνόμενος τέλος προς τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Αναγνωστάκης ζητά να πληροφορηθεί:

“- Σε μια περίοδο που οι πιέσεις στα τραπεζικά ιδρύματα ενισχύονται, θεωρείτε σωστό να αποσύρει η κυβέρνηση την εμπιστοσύνη τους από αυτά;

- Πώς διασφαλίζεται νομικά η προστασία των καταναλωτών από περιπτώσεις τραπεζικού πανικού και αδυναμίας κάλυψης των αποταμιεύσεών τους;

- Πώς διασφαλίζεται το τραπεζικό σύστημα από ενδογενείς συστημικούς κινδύνους, όπως είναι αυτός της συσσωρευμένης αστάθειας;”.