Μπακογιάννη: Να μειωθεί κατά 30% ο ΕΝΦΙΑ

Μία εναλλακτική πρόταση από αυτή της κυβέρνησης αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα με την οποία ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να μειωθεί κατά 30%.

Κατά την κα Μπακογιάννη αυτό μπορεί να γίνει μέσω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών, ώστε ο πολίτης να φορολογείται επί της πραγματικής αξίας. Αυτά ανέφερε μιλώντας στο Mega η βουλευτής της ΝΔ και εκτίμησε ότι τα έσοδα που υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών από τον ΕΝΦΙΑ, περί τα 2,65 δισ. ευρώ, δεν πρόκειται να τα εισπράξει, καθώς οι πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Υπογράμμισε, δε, ότι είναι λάθος να βασίζεται ένας φόρος πάνω στο πλασματικό στοιχείο της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων και τάχθηκε υπέρ της μείωσης των αντικειμενικών αξιών κατά 30%.

"Αντί να φέρουμε τον κόσμο σε απελπισία, καλύτερα να τον φορολογήσουμε επί της πραγματικής αξίας του ακινήτου" σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφ

ερθεί και γενικότερα στη λειτουργία της κυβέρνηση ασκώντας κριτική σε κάποιες από τις πρωθυπουργικές επιλογές. "Δεν υπάρχει όση αξιοκρατία θα ήθελα στο σχηματισμό της κυβέρνησης", ανέφερε και εξήγησε ότι το μοίρασμα των θέσεων μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε μια λογική "του 3-2", δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιοκρατικό.

Κριτική όμως άσκησε και κατά των πανηγυρικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΝΔ για την επέτειο από τα 40 χρόνια του κόμματος, λέγοντας ότι "η ΝΔ μπορεί, όχι με φιέστες, αλλά με συγκεκριμένες κινήσεις να απευθυνθεί στο όλον της Δεξιάς και στο σύνολο της Κεντροδεξιάς".

Η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε τέλος και στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας με την ίδια να εκτιμά ότι η παρατεταμένη εκλογολογία κάνει κακό στη διαπραγμάτευση και επανέλαβε ότι η διαδικασία πρέπει να επισπευσθεί.