Άνοιγμα στην κοινωνία με περιοδείες ξεκινά ο Τσίπρας

Να κάνει άνοιγμα στην κοινωνία προκειμένου να πείσει το εκλογικό σώμα ότι μπορεί να είναι η λύση για την έξοδο από την κρίση την επαύριο των εκλογών επιχειρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Μετά η σειρά διεθνών επαφών για την ανάδειξη των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και την αναγνώρισή του ως μία διαφορετική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της κρίσης τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Τσίπρας σχεδιάζει στροφή στο εσωτερικό ώστε να έρθει πιο κοντά στο εκλογικό σώμα και να κομίσει τα μηνύματα που έχει συγκεντρώσει από το εξωτερικό και τους εταίρους της χώρας.

Σκοπός ουσιαστικά της Κουμουνδούρου είναι να εκμεταλλευθεί το μομέντουμ που έχει αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι του κυβερνητικού συνασπισμού με την ψαλίδα να ανοίγει δυναμικά προς όφελός του και να πείσει και τον πλέον δύσπιστο ψηφοφόρο για το υλοποιήσιμο του προγράμματός του.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να βρεθούν οι εκλογικές περιφέρειες στις οποίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε μειωμένη διεισδυτικότητα, ενώ σημαντικό ρόλο στις κινήσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαδραματίζουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες αναλύονται ενδελεχώς από το επιτελείο της Κουμουνδούρου.

Στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν εδώ και καιρό ότι η χώρα τελεί σε μία άτυπη παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, γεγονός που έχει σημάνει το καμπανάκι για εκλογική ετοιμότητα.

Αυτό ουσιαστικά άφησε να εννοηθεί και στις χθεσινές δηλώσεις του ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σύμφωνα με τον οποίο "δεν αποκλείεται εκλογικός αιφνιδιασμός". Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο "να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες ο Αντώνης Σαμαράς για να μετριάσει τη διαφορά και να "μαλακώσει" την επικείμενη ήττα της Νέας Δημοκρατίας".

Εκτός αυτού, στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι το μομέντουμ που έχει αποκτήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που πλέον σύμφωνα με στελέχη του τελεί σε "κυβερνητική ετοιμότητα".