“Παράθυρο” Κουβέλη για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν τον ενδιαφέρει η θέση του προέδρου της Δημοκρατίας έδωσε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στα σενάρια που θέλουν τον ίδιο να συγκαταλέγεται μεταξύ των υποψηφίων διαδόχου του Κάρολου Παπούλια.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε πως η η προεδρία δεν τόν αφορά και αυτό διότι η ασκούμενη πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει ως τις αρχές του 2015 με αποτέλεσμα η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας να μην τον ενδιαφέρει.

Προσέθεσε μάλιστα πως δεν έχει δεχτεί καμία επίσημη κρούση για τη θέση του Προέδρου. Επίσης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, εμφανίστηκε επιφυλακτικός σχετικά με το κατά πόσο θα καταφέρει η κυβέρνηση να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που χρειάζεται προκειμένου να εκλεγεί νέος ΠτΔ και να αποφευχθούν πρόωρες εκλογές.

Σχετικά με τη στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ για την προεδρική εκλογή, σημείωσε πως "3 με 4 έχουν πει πως δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανεξαρτήτως προσώπου", ενώ οι υπόλοιποι θα αποφασίσουν με βάση τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε επίσης και σε τυχόν πολιτικές συνεργασίες με τον ίδιο να απορρίπτει νέα σύμπραξη με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ "εφόσον οι προτάσεις του γίνουν ρεαλιστικότερες".

Σχετικά με τις εσωκομματικές υποθέσεις της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε πως θα ήθελε να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος στο ερχόμενο κομματικό συνέδριο, "αν το θελήσουν οι σύντροφοί μου".